Ανδρομάχη

Ακόμα κι όταν φυτρώνει ένα αγριολούλουδο, η φύση όλη πανηγυρίζει.

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

«ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΣΟΥ 2013»     Με μια ανεπανάληπτη και συνάμα μαγευτική εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή, στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου, ο Δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, κήρυξε την έναρξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θάσου 2013. Το πρόγραμμα είχε χρώμα καλοκαιρινό και ευχάριστο. Συνέδεσε τον λόγο με τη μουσική, το θέαμα, την διασκέδαση, την φύση και την Ελλάδα. Ήταν αφιερωμένη σε μελοποιημένους στίχους Ελλήνων ποιητών, σε σύγχρονους δημιουργούς, καθώς και σε παραδοσιακά τραγούδια.
      Συμμετείχαν η Παιδική και Μικτή Χορωδία Δήμου Θάσου, η Φιλαρμονική Δήμου Θάσου και ο Πολιτιστικός σύλλογος Ραχωνίου, «Άγιος Γεώργιος». Η βραδιά περιελάμβανε ποίηση, πρόζα, αφηγηματικά, μουσική, τραγούδι και χορό, σε ένα χώρο αριστοτεχνικά φωτισμένο, όπως πραγματικά του αρμόζει.
    Μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων και ήχων, ο Δήμαρχος στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα την υπεύθυνη των Χορωδιών του Δήμου, καθηγήτρια μουσικής κ. Πελαγία
Αναγνωστάκη, που εδώ και χρόνια οργανώνει με φροντίδα ψυχής την εκδήλωση αυτή η οποία πλέον αποτελεί θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της Θάσου.  Ανέφερε ότι για φέτος θα στερηθούμε τη σκηνή του αρχαίου θεάτρου, όμως με μεγάλη χαρά θα περιμένουμε την αναστήλωση του υπέροχου αυτού μνημείου του νησιού μας, καθόσον έχει ενταχθεί η αναστήλωση του κοίλου και της σκηνής με Θασίτικο μάρμαρο στο ΕΣΠΑ 2007-2014. Ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι και στη Χορωδία να μας χαρίζει πάντα τέτοιες αξέχαστες βραδιές με την ομορφιά των τραγουδιών της.
    Επίσης λίγα λόγια για την Ελλάδα, που γιορτάζει τώρα το καλοκαίρι, ακούσθηκαν από την ποιήτρια και πεζογράφο Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδη.
   Με την έξαψη της δημιουργίας στα πρόσωπά μας, με πνοή και φλόγα, πιστοί στο ραντεβού μας, συμπράττουμε απόψε δυναμικά και ανταμώνουμε, για άλλη μια φορά στον ενεργειακό χώρο του Αρχαιολογικού     Μουσείου Θάσου, εγκαινιάζοντας έτσι την έναρξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θάσου 2013, ανέφερε.
            Εδώ βρίσκονται όλοι, οι Χορωδίες του

Δήμου, η Φιλαρμονική, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα παιδιά, οι γονείς, οι παππούδες, οι γιαγιάδες και η Πελαγία Αναγνωστάκη, η ενεργειακή γεννήτρια και επιμελήτρια του όλου προγράμματος.

     Οι ψυχές μας παραμένουν αδούλωτες γιατί έχουμε στα χέρια μας την τέχνη, στα χείλη μας τη μουσική. Τραγουδώντας και χορεύοντας πραγματοποιούμε τέτοιες μεγαλειώδεις μα ανέξοδες βραδιές πολιτισμού, στηριζόμενοι μόνο στα δικά μας παιδιά, στους δικούς μας ανθρώπους, στους δικούς μας δασκάλους. Δεν χρειαζόμαστε ξενόφερτη βοήθεια.
 Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην ανεξάντλητη-αδούλωτη ψυχή μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε σαν νικητές, συμπλήρωσε.
     Μπροστά σε ένα πολυπληθέστατο κοινό που από νωρίς κατέκλυσε το χώρο, η Παιδική Χορωδία, η Μικτή Χορωδία, η Φιλαρμονική Δήμου Θάσου, καθώς και ο πολιτιστικός σύλλογος Ραχωνίου «Άγιος Γεώργιος», όλες οι ηλικίες μαζί, παιδιά – ενήλικες – ηλικιωμένοι, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έλαμψαν με το πρόγραμμα που παρουσίασαν.
        Ευχάριστη έκπληξη, για άλλη μια φορά,

από τα παιδιά της Θάσου που με το ζήλο και την επιμέλεια που επιδεικνύουν στέλνουν σε όλους μας το μήνυμα της αισιοδοξίας, καθώς και η ενεργή παρουσία και συνεισφορά του Γυμνασιάρχη Θάσου κ. Χάρη Θεοχαρίδη στο πρόγραμμα της Μικτής Χορωδίας. Η ευθύνη της οργάνωσης ανήκει στην ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και η επιμέλεια του προγράμματος, καθώς και η διδασκαλία των χορωδιών ανήκουν στην κ. Πελαγία Αναγνωστάκη, η διδασκαλία της Φιλαρμονικής στην κ. Εύη Σχοινάκη και η διδασκαλία του χορευτικού στον κ. Στράτο Τροφαντό. Το μουσικό μέρος  πλαισίωσαν 
οι κ. Χρήστος Μουστακίδης, κιθάρα και μπάσο και Δημήτρης Καραπιπέρης στην κιθάρα, συμπληρώνοντας την αισθησιακή καλλιτεχνική εικόνα που ανέδειξε το χώρο και τον τόπο.
            
Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά ο σταθμός ΕΝΑ CHANNEL.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου