Ανδρομάχη

Ακόμα κι όταν φυτρώνει ένα αγριολούλουδο, η φύση όλη πανηγυρίζει.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΛΟΧΕΙΩΝ 2012 (ΒΡΑΒΕΙΑ)



Η Εμπνεύστρια-Διοργανωτρια
των Α’ Ποιητικων Αγωνων στη Θασο
Α’ Πανθασιακοι 2008
Αρχιλοχεια 2012

Ανδρομαχη Διαμαντοπουλου-Φιλιππιδου

Πολιτιστικοσ  Συλλογοσ  ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ
Φορεασ Στηριξησ των Α’ Πανθασιακων 2008
Φορεασ Στηριξησ των Αρχιλοχειων 2012
Ο Προεδροσ του Πολιτιστικου Συλλογου ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ
Στελιοσ Στρατηγεντασ

ΑΡΧΙΛΟΧΕΙΑ 2012
ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ
ΜΙΑ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΑΓΑΠΗΣ, ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟΣΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΑΡΧΙΛΟΧΕΙΑ 2012, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ
Σας ευχαριστούμε που αγκαλιάσατε αυτόν τον διαγωνισμό με ρεκόρ συμμετοχών 2000 παιδιών (Δημοτικό Γυμνάσιο Λύκειο) κάτι που ξεκίνησε από την μικρή και όμορφη Θάσο μας, αγκάλιασε όλη την Ελλάδα αλλά και η Ελλάδα μας, αγκάλιασε το όμορφο νησί μας. Δεν θα μπορούσε να είναι διαγωνισμός με τόσες συμμετοχές ΤΑ ΑΡΧΙΛΟΧΕΙΑ 2012 ενώ ξεκίνησαν σαν ένας απλός διαγωνισμός, στην πορεία όμως εξελίχτηκαν σε μια Αντίσταση, σε μια αληθινά πανελλήνια συνάντηση, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών. Δεν πετάχτηκε ούτε μια κόλλα. Αξιολογήθηκαν και οι 2000, γιατί το κάθε «άψυχο» χαρτί έκρυβε μέσα μια ψυχούλα παιδική που ήθελε να την ακούσουμε. Ο πόνος των παιδιών. Η χαρά. Η θλίψη. Τα χαμένα όνειρα. Η αγάπη για την τραυματισμένη Ελλάδα ΜΑΣ.
Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα όλα αυτά τα παιδιά σαν μικρούς σθεναρούς πολεμιστές που με μοναδικό όπλο, την γραφή τους, όρθωσαν σαν τον Αρχίλοχο που είχε μοναδικό όπλο το δόρυ του, το ανάστημά τους και μίλησαν στις ψυχές μας. Ήταν λοιπόν δυνατόν σε όλα αυτά τα παιδιά να κλείσουμε την πόρτα;
Το πιο εύκολο για μας θα ήταν να δώσουμε ένα αριστείο τρία βραβεία και δέκα επαίνους, όπως συνηθίζεται. Και τι θα είχε βγει μ’αυτό; Θα είχαν χαρεί δέκα παιδιά και θα είχαν αποκαρδιωθεί όλα τα υπόλοιπα. Τελείως αντιπαιδαγωγικό και ταπεινό σε μια προσπάθεια τόσο υψηλή. Έτσι λοιπόν τα χωρίσαμε σε κατηγορίες ανάλογα με το τι συναίσθημα έβγαζε το κάθε ποίημα. ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ. Είμαστε εδώ κοντά σας. Θα προσπαθήσουμε και σε σας που δεν μπορέσατε να έρθετε να πάρετε τα βραβεία, σας, τα μετάλλιά σας, εμείς θα βρούμε τον τρόπο και θα σας τα στείλουμε. Ήδη γι’ αυτόν τον σκοπό έχουμε κοντά μας τόσο τα ΕΛ.ΤΑ. όσο και την ACS κούριερ και τη Γενική Ταχυδρομική, έτσι ώστε όλα όσα δεν θα ‘ρθείτε, θα παραλάβετε το δίπλωμα και τα βραβεία σας, καθώς και τα διπλώματα της απλής συμμετοχής σας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χορηγούς: Μάρμαρα Θάσου Φιλιππίδη, εταιρία Δ.Ν. Χαριτόπουλος Α.Ε., κ. Αναστάσιο Μπίλια και την εταιρία Diamant Boart. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Θάσιους δημιουργούς, αλλά και τους μη Θάσιους λογοτέχνες, που δώρισαν με χαρά τα βιβλία τους, έτσι όλα, και τα 2.000, να πάρετε βιβλία και είναι οι παρακάτω: Κωνσταντίνος Λόβουλος, Σεβαστή Καλοπούλου, Μαρία Παπαλαζάρου, Κωνσταντινιά Κωνσταντινίδου, Θέμις Ζήδρου, Δήμητρα Σδράλη, Κωνσταντίνος Θεοφανέλης, Δημήτριος Σταυρόπουλος, Πρ. Γεώργιος Διαμαντόπουλος, Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, Γεωργία Χιόνη, Χρήστος Ταμανάς, Σωτήρης Γερακούδης, Πελαγία Αναγνωστάκη, Ευαγγελία Μπεχλιβανίδου, Αικατερίνη Ποπόρτση, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, Γιώργος Αυγουστίδης, Εκδόσεις Τσουκάτου, Κώστας Τσίγκας, Κατερίνα Κόντη, Παναγιώτα Μάμμου, Κωνσταντίνα Χατζή. Επίσης συζητάμε κάτι πολύ πιο σημαντικό από τον διαγωνισμό με όσα παιδιά και σχολεία το επιθυμούν για μια ιστοσελίδα ψυχολογικής μαθησιακής ποιητικής ιατρικής κλπ στήριξης και μεστής επικοινωνίας. Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό, ακόμα κι απ’ αυτόν τον διαγωνισμό πιο σημαντικό. Θέλουμε να νιώθετε ότι είμαστε κοντά Σας κι ότι θα σας στηρίξουμε με τον λόγο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου και την προϊσταμένη του Δήμητρα Μαλαμίδου, για την παροχή όλων των δώρων-κτερισμάτων στους πρώτους βραβευθέντες. Επίσης το Μουσείο Δροσίνη Αθηνών, για το ποσό των 300 ευρώ που δώρισε για τρεις βραβευθέντες μαθητές. Κι όλα αυτά σε μια εποχή υποτονική, αλμυρή, με άδεια ταμεία παντού, μα με ψυχή γεμάτη Αγάπη για τα παιδιά μας. Γιατί για σας παιδιά μου, θα πρέπει πάντα να μπορούμε και πάντα να έχουμε τους τρόπους που θα σας κάνουνε ευτυχισμένα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η προσπάθεια κινήθηκε σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και αυτό είναι που δημιουργεί ένα νέο σύνθημα που σας το δίνω τώρα να το γεμίσετε απ’ακρη σ’ακρη σε όλη την Ελλάδα: ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.  Ας τα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατί όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε καλύτερα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Θάσου για την παραχώρηση του Καλογερικού.
Ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας για τη βοήθειά τους σε αυτούς τους ποιητικούς αγώνες· υπήρχε τόση μεγάλη συμμετοχή, υπήρξαν σχολεία που έστειλαν 44 συμμετοχές, γι’ αυτό φτάσαμε σε αυτό το μεγάλο νούμερο των 2.000 συμμετοχών. Ένα μεγάλο μπράβο γιατί ο διαγωνισμός έτσι από απλός ποιητικός αγώνας έγινε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε όλα όσα περνάμε ως Έθνος. Ειδικότερα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς που με βοήθησαν, ώστε οι Ποιητικοί Αγώνες να έχουν τις απαραίτητες συμμετοχές των μαθητών, όλους αυτούς που απλά, με ζήλο, δεν έκαναν άλλο παρά τη δουλειά τους και είναι: η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου κ. Μαρία Παπαλαζάρου· οι εκπαιδευτικοί κ. Γεώργιος Μπαλτάς, κ. Λασκαρίνα Νικολέρη, κ. Καλλιόπη Μαργιού. Επίσης, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, καθώς και η κ. Τούλα Συκούδη. Η Λυκειάρχης του Λυκείου Λιμένα Θάσου κ. Μαρία Εξηντάρη, – να σημειωθεί ότι η ίδια μοίρασε και στα εννέα τμήματα τα έντυπα με το Δελτίο Συμμετοχής για τους μαθητές. Ο Γυμνασιάρχης της Θάσου κ. Θεοχάρης Θεοχαρίδης. Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου κ. Γιάννης Σαλταρης. Η μουσικός κ. Παναγιώτα Ζέλου από το ειδικό σχολείο και ο κ. Κλεομένης Ψωμακέλης, Γεωπόνος, Διευθυντής Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης). Τέλος, από το Υπουργείο Παιδείας τις κυρίες Λαπατα και Πασχαλίδου. Να μη λησμονήσω να ευχαριστήσω επίσης για την καλή του πρόθεση και διάθεση τον Βυζαντινολόγο, Σχολικό Σύμβουλο κ. Διαλεκτόπουλο.
Στο δύσκολο αυτό ταξίδι στην Πόλη των Ιδεών υπήρχαν αρωγοί επικοινωνίας, που θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω. Αυτοί είναι: οι εφημερίδες οι οποίες στήριξαν με δημοσιεύσεις όλες αυτές τις προσπάθειες: Θασιακή, Τα Νέα της Θάσου, Θασίων Γη. Επίσης το περιοδικό ΠΡΟΒΟΛΗ. Εφημερίδες της Καβάλας: Αναλυτής, Πρωινή, Καβάλα, Ενήμερος, Καθημερινός Τύπος, Ξυράφι, Νέα Εγνατία, Εβδόμη, Νεάπολη. Από τη Θράκη: Παρατηρητής της Θράκης. Από την Άρτα: Μελισσουργοί, Πρόταση. Από το εξωτερικό, την εφημερίδα Ελληνισμός της Αμερικής του ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Τσιρπανλή. Επίσης την ΕΡΑ Καβάλας, το Ράδιο STOXOS FM, το ENA CHANNEL, το CENTER TV και προσωπικά τη δημοσιογράφο κ. Στέλλα Μαρωνίτου η οποία μας φιλοξένησε σε τρεις τηλεοπτικές εκπομπές που έγιναν τόσο στους Α’ Πανθασιακούς Αγώνες όσο και για τα Αρχιλόχεια 2012 και τη Διευθύντρια του CENTER TV κ. Εύα Πασσαλίδου η οποία επέδειξε την ίδια ευαισθησία. Τέλος, ευχαριστούμε την εφημερίδα ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ, την τρίμηνη περιοδική έκδοση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου, καθώς και τη νυν Αντιπρόεδρο του Συλλόγου ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ, δημοσιογράφο κ. Μαρία Σαλταρή, που πρόβαλε μέσα από την εκπομπή της τα Προαρχιλόχεια. Από καρδιάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κριτές για τον χρόνο που διέθεσαν εθελοντικά να δουν τα κείμενα οι οποίοι είναι οι εξής:
·        Έρρικα Αθανασίου, Διευθύντρια-Εκδότρια της εφημερίδας «Κηφισιά», Συγγραφέας,  Δημοσιογράφος
·        Αντώνιος Κόντος, Πρόεδρος του Ομίλου για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, τέως Γυμνασιάρχης, Φιλόλογος
·        Φώτης Κουτσαμπάρης, Δημοσιογράφος-Λογοτέχνης, Σύμβουλος Εκδόσεων εφημερίδας «Πολιτισμικά Θεσσαλονίκης»
·        Γιάννης Νικολόπουλος, Εκδότης-Διευθυντής του ΝΟΥΜΑ (επιθεώρηση τέχνης, γραμμάτων και πνευματικού προβληματισμού), Λογοτέχνης-Ποιητής
·        Γεώργιος Πιντέρης, Διδάκτορας Ψυχολογίας, Συγγραφέας και Ποιητής
·        Δημήτριος Τούκας, Κοσμήτορας των Σχολών του Φιλολογικού Συλλόγου «Ο Παρνασσός», Επικοινωνιολόγος, τέως Ανώτερος Υπάλληλος Υπουργείου Προεδρείας Κυβερνήσεως, τέως Ακόλουθος Τύπου στη Γερμανία

Στο δύσκολο αυτό ταξίδι στην Πόλη των Ιδεών και των Αξιών είχα συγκυβερνήτη μου έναν άξιο άνθρωπο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Το Κάστρο» κ. Στέλιο Στρατηγέντα που επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς τη διεξαγωγή των Αρχιλοχείων 2012. Ευχαριστώ τον εκπαιδευτικό κ. Κώστα Βλαστάρη, τέως Πρόεδρο του Κάστρου, με τον οποίο κάναμε τους Α’ Πανθασιακούς Αγώνες Ποίησης το 2008, καθώς και τον ποιητή κ. Σπύρο Μαλγαρινό, για την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των στοιχείων των Αρχιλοχείων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την υπομονή του θα ήθελα να απευθύνω στον εκπαιδευτικό κ. Χαράλαμπο Σαλονικιό, για την καταγραφή όλων των βραβείων των παιδιών ώστε να μη γίνει το παραμικρό λάθος. Επίσης, τη συνεργάτιδά μου κ. Αριάδνη Χατζηανδρέου (Scriptorium.gr), για τη δωρεάν καταγραφή όλου του Ανθολογίου «Ένθεον γαρ η ποίησις», ένα βιβλίο το οποίο καλύπτει όλες τις συμμετοχές των παιδιών που πήραν μέρος στους Α’ Πανθασιακούς Αγώνες Ποίησης το 2008 και θα είναι ένα δώρο δικό μου στα παιδιά, τα οποία θα μπορέσουν να το παραλάβουν στην τελετή απονομής βραβείων των Αρχιλοχείων 2012.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ Α’ ΠΑΝΘΑΣΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ «ΕΝΘΕΟΝ ΓΑΡ Η ΠΟΙΗΣΙΣ»


ΑΓΓΕΛΟΣ

ΑΜΑΛΙΑ  T. ΜΑΡΙΑ Χ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
ΑΡΣΕΝΙΟΥ
ΑΘΗΝΑ
ΒΑΙΔΟΥΛΗ
ΜΕΛΕΒΑ ΑΓΑΠΗ
ΒΑΛΜΑ
ΔΗΜΗΤΡΑ
ΒΑΛΜΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΩΝΙΑ
ΒΑΡΙΑ
ΑΝΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΒΟΓΙΑΝΤΖΗ
ΦΑΙΔΡΑ
ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ
ΜΑΡΙΑ
ΓΕΩΡΓΑΛΑ
ΕΛΕΝΗ
ΔΑΟΥΛΤΖΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ
ΔΑΟΥΛΤΖΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΔΑΟΥΛΤΖΗ
ΑΝΝΑ
ΔΗΜΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΖΩΠΙΔΟΥ
ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΑΚΙΤΣΟΥ
ΝΟΒΗ ΝΕΟΒΟΥΛΗ
ΚΑΛΑΙΤΖΟΓΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΤΣΙΝΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΨΑΛΗ
ΣΟΥΖΑΝΑ
ΚΑΨΙΟΓΕΩΡΓΗ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΚΑΨΙΟΓΕΩΡΓΗ
ΒΕΝΕΤΙΑ
ΚΟΝΤΟΒΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΟΥΤΕΒΟΥ
ΜΑΡΙΑΝΘΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΛΕΝΗ
ΛΑΜΠΡΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΛΑΤΤΑ
ΑΡΓΥΡΗ
ΜΑΓΚΑΦΙΝΗ
ΜΑΡΙΑ
ΜΑΚΚΙΔΟΥ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΜΑΛΑΙ
ΑΡΝΤΙΝ
ΜΑΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΡΕΑ
ΜΑΝΤΕΧΟΥ
ΕΛΕΝΗ
ΜΑΡΓΙΩΤΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΜΑΥΡΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΜΙΧΑΛΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΛΑ
ΣΑΝΤΙΛΙΑΝΑ
ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΝΤΑΜΟΙΤΣΙΔΗΣ
ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΝΤΟΥΦΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ
ΞΑΝΘΟΥ
ΧΡΥΣΑ
ΞΑΝΘΟΥ
ΒΑΣΙΑ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΡΜΑΝΔΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΕΦΕΛΗ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ
ΠΑΤΗΡΑ
ΕΛΕΝΗ
ΠΗΛΕΙΔΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΠΟΥΤΟΥΡΗ
ΕΛΕΝΗ
ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΡΟΥΝΤΖΟΥ
ΧΡΥΣΑ
ΡΗΓΟΥΛΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΡΟΜΙΝΑ

ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΥ
ΑΡΙΣΤΕΑ
ΣΕΡΓΟΥΔΗ
ΣΟΥΖΑΝΑ
ΣΚΑΝΤΖΟΥΡΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΠΑΝΟΥ
ΜΑΡΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΕΛΕΝΗ
ΣΥΚΟΥΔΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΥΚΟΥΔΗ
ΕΥΘΥΜΙΑ
ΣΩΤΗΡΕΛΗ
ΣΟΦΙΑ
ΤΕΡΖΙΔΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ
ΤΕΧΜΕΤΖΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ
ΤΖΑΝΓΚΟΛΙ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΡΟΥΛΑ
ΤΣΑΚΑΛΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΤΣΑΛΑΜΑΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΑΠΤΣΙΔΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ
ΤΣΕΛΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΣΙΛΟΓΕΩΡΓΗ
ΙΩΑΝΝΑ
ΤΣΙΛΟΓΕΩΡΓΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΣΟΓΚΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ -ΦΙΛΟΜΗΛΑ
ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΧΙΛΑΛ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ





Τέλος, ευχαριστώ συνολικά τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Κάστρο» που ήταν πάντα δίπλα μου και εν λευκώ στήριξε το όραμά μου.

Η εμπνεύστρια-διοργανώτρια των ΑΡΧΙΛΟΧΕΙΩΝ 2012
ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ




Βραβεία Νηπιαγωγείου
Αριστείο
Α)Το 14ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας εκτός διαγωνισμού συμμετέχει με υπεύθυνη την δασκάλα Χρυστόγερου Κατερίνα με ολόκληρη ποιητική συλλογή των νηπίων και γι’αυτό τον λόγο βραβεύεται.
Β) Εύφημη μνεία απονέμεται εκτός διαγωνισμού και στη δημιουργό Άντα Τασίου για την ποιητική συλλογή που μας έστειλε «4 Εποχές», 2ο Δημοτικού Σχολείου Κορδελιού.
Γ) Εύφημη μνεία και στη δημιουργό Μαρία Νεφέλη Μαρκοπουλιώτου από το 6ο Γυμνάσιο  Νέου Ηρακλείου Αττικής, για την ποιητική συλλογή της «Στο ποτάμι των Δακρύων»





Βραβεία Δημοτικού
Αριστείο
1.Ποίημα : Ελπίδα και όνειρο – Νικόλαος Αρσένης Ψευδώνυμο: Κέφαλος
Περιοχή: 90ο  Δ.Σ Αθηνών

α’ βραβειο βιωματικησ ομοιοκατάληκτης ποιησησ

Ποίημα : ο μικρός ψαράς – Γεωργιος Μαυρίδης.
Ψευδώνυμο: Μούρης
Περιοχή: 1ο Δημοτικό σχολείο Θάσου

Α΄ Βραβείο
2.Ποίημα : Το όνειρο – Έρικα Ζέλερ
 Ψευδώνυμο: Μικρό αρκουδάκι.
Περιοχή: 2ο  Δ.Σ Βριλησσίων
 Διευθυντής: Τζώρτζης Θεόφιλος (13 συμμετοχές)

A’ Βραβείο
3.Ποίημα : Τα συναισθήματα – Κόλλια Βάλια
 Ψευδώνυμο: Το λιωμένο παγωτό
Περιοχή: 5ο  Δ.Σ Αγίου Δημητρίου Ξάνθης( 3 συμμετοχές)

A’ Βραβείο
4.Ποίημα : Ο γλυκός μου αδελφός – Ελένη Σάντολη.
Ψευδώνυμο: Santoel
Περιοχή: Θεσσαλονίκη

Β’ Βραβείο
5.Ποίημα : Χαμογελάστε λοιπόν χαμογελάστε – Ελένη Μπετσάκου
Ψευδώνυμο: Katy
28ο Θεσσαλονίκης


 


Β’ Βραβείο
6.Ποίημα : οι εποχές – Σοφία Μπάτσκα
Ψευδώνυμο: Φούλα.
Περιοχή: 2ο Δ.Σ Ασβεστοχωρίου(15 συμμετοχές)
Υπευθυνος : Νίκος Μαρκίδης

Β’ Βραβείο
7.Ποίημα : Πρωϊνό ξύπνημα- Στεφανία Κυπραίου
Ψευδώνυμο: Λευκή Πεταλούδα.
Περιοχή: 14ο ΔΣ Ευόσμου

Γ’ Βραβείο
8.Ποίημα : Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού – Παρθένα Αμανατιάδου.
Ψευδώνυμο: Λίζα
Περιοχή: 5ο Δ.Σ Βέροιας



Γ’ Βραβείο
9.Ποίημα : Η Ζωή θέλει χρώμα- Τσιλιβίτη Αναστασία
Ψευδώνυμο:
Περιοχή: 23ο ΔΣ Αν.Θεσσαλονίκης

Γ’ Βραβείο
10.Ποίημα : Καληνύχτα – Νίκη Ματζώνα
Ψευδώνυμο: Μάτζ
Περιοχή: Δ.Σ Λιμεναρίων











ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ
Α’ Βραβείο-βραβειο
11.Ποίημα : Η Ελλάδα μας- Μαργαρίτα- Αγγελική Ηλία
Ψευδώνυμο: Μικρή Άνοιξη
Περιοχή: Δημοτικό Σχολείο Πρίνου

Β’ Βραβείο
12.Ποίημα : Εθνική Γιορτή – Οικονομίδου Θωμαή-Μαρία
Ψευδώνυμο: ΠΑΟΚ CODE
Περιοχή: 1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου

Β’ Βραβείο
13.Ποίημα : Ωραία Ελλάδα-Παναγιώτα Κουφού
Ψευδώνυμο: Καμπανούλα Κυμαία
Περιοχή: 1ο  ΔΣ Κύμης

13.Ποίημα : Το παιδί του σήμερα
Ψευδώνυμο: Σαπφώ
Περιοχή: 1ο  ΔΣΟλυμπίας (11 συμμετοχές)




Βραβεία καυστικού λόγου
Α΄βραβείο
14.Ποίημα : Η Ελλάδα μου – Αστρεινίδου Βασιλική Ψευδώνυμο: Πατριωτάκι
Περιοχή: 30ο Δ.Σ Σταυρούπολης
 Διευθυντής: Μαυρίδης Ευστάθιος( 38 συμμετοχές)










Βραβεία σατιρασ

Α΄βραβείο
15.Ποίημα : Κρίση Κρίση Και Όλο Κρίση Τι Είναι πια Αυτή Η Κρίση – Ελένη Φάκα
 Ψευδώνυμο: Χαρά Γεωργιάδου.
Περιοχή: Αλιστράτη Σέρρων
Διευθυντής: Διακοβασίλης Βασίλειος( 9 συμμετοχές)




βραβείο πελαγία αναγνωστάκη
16.Ποίημα : Γλυκιά μελωδία-Μάκη Μαρία
Ψευδώνυμο:  Βιολοντζέλο Μαργαριτούλα.
Περιοχή: Φιλλιπιάδα
Δασκάλα: Δημούλα Ευθυμία (συμμετοχές 9)

βραβείο λυρικού ποιηματος
Α΄βραβείο - ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΡΙΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ

17.Ποιήμα : Φθινόπωρο – Προκοπίδου Ελεονόρα
 Ψευδώνυμο: Το φυλλαράκι
Περιοχή : ΔΣ Άβαντα Αλεξανδρούπολης

Α΄βραβείο

18.Ποίημα : Η θάλασσα – Χατζούλα Βικτωρία
Ψευδώνυμο: Βικτώρια
Περιοχή: 21ο Δ.Σ Καβάλας

Β΄βραβείο
19.Ποιήμα :  θαλασσινό τραγούδι – Σιώκου Ελευθερία
Ψευδώνυμο: Αμφιτρίτη
Περιοχή: Δ.Σ Λουτρακίου (16 συμμετοχές)
Διευθυντής: Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος 

Β΄βραβείο
20.Ποίημα : Οι γύροι του χρόνου – Δέσποινα Τάνγκα
Ψευδώνυμο: Άννα Τζελάτρη
Περιοχή: Άρτα
Γ΄βραβείο
21.Ποίημα : Ο χειμώνας – Δόσπρας Φίλιππος
 Ψευδώνυμο: Ο Μακεδών
Περιοχή: 2ο Δημοτικό σχολείο Ασβεστοχωρίου
Διευθυντής: Νικόλαος Μαρκίδης







Βραβεία πρωτοτυπίας
Α΄ Βραβείο
22.Ποίημα : Αληθινή Αρκούδα – Ψεύτικο αρκουδάκι – Ελισσάβετ Σταμάτη
Ψευδώνυμο: Βίνι
Περιοχή: Δ.Σ Βρηλισσίων (13 συμμετοχές)
Διευθυντής: Θεόφιλος Τζώρτζης

Β΄ Βραβείο
23.Ποίημα : Η θεία μου η Μαριώ-  Όνομα: Έλενα Τσινάκου
Ψευδώνυμο: Χαρούλα
Περιοχή: 1ο ΔΣ Θάσου
Διευθύντρια: Μαρία Παπαλαζάρου( 20 συμμετοχές)
Β΄ Βραβείο
24.Ποίημα : Η κιθάρα μου-Σιγάλας Κωνσταντίνος                                               Ψευδώνυμο: Ο τρελός Ροκάς
Περιοχή: 90ο ΔΣ Αθηνών(44 συμμετοχές)
Διευθύντρια: Πολυξένη Γιαχού (44 συμμετοχές)


Γ΄βραβείο
25.Ποίημα : Η Μαγεία των λουλουδιών-Μήτσου Δέσποινα
Ψευδώνυμο: Ζουζουνάκι και μαργαριταρένια
Περιοχή: Ολοήμερο ΔΣ Βαθέος Σάμου











Βραβεία ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΕΝΤΟΝΩΝ συναισθημάτων – αγάπης
Α΄ Βραβείο
26.Ποίημα : Τι είναι η αγάπη - Σουζάνα Καραμπέλου
Ψευδώνυμο: Μιράντα
Περιοχή: 1ο Δημοτικό σχολείο  Θάσου.
Διευθύντρια: Μαρία Παπαλαζάρου(συμμετοχές 20)

Β΄ Βραβείο
27.Ποίημα : Η χαμένη πόλη – Χαρούλα Κακηράκη
Ψευδώνυμο: Λίλη
Περιοχή: Δημοτικό Σχολείο Παναγία Θάσου
Διευθυντής: Καβάζης Γεώργιος(12 συμμετοχές)
Γ΄ Βραβείο
28.Ποίημα : Πρώτος μήνας μαζί σου σκυλίτσα μου- Νικολώφ Αλεξάντερ  
Ψευδώνυμο : Άγγελος
Περιοχή: 90ο ΔΣ Αθηνών
Διευθύντρια: Πολυξένη Γιάχου( 44 συμμετοχές)
Γ΄ Βραβείο
28.Ποίημα : Κατεβαίνοντας το βουνό- Στρογγυλού Κωνσταντίνα
Ψευδώνυμο : Δήμητρα
Περιοχή: Κοντιά Λήμνου
Διευθύντής:Αργύρης Ντούρβας( 11 συμμετοχές)
Βραβεία κοινωνικής ευαισθησίας
 Α΄ Βραβείο
29.Ποίημα : Ο κουμπαράς – Σίσκος Πέτρος
Ψευδώνυμο: Τρικ
Περιοχή: 23ο Δ.Σ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ( 9 συμμετοχές)


Β΄ Βραβείο
30.Ποίημα : Όλα τα παιδιά του κόσμου – Ζιώγα Έλλη
Ψευδώνυμο: Πυγμάχος
Περιοχή: Γρεβενά (14 συμμετοχές)
Β΄ Βραβείο
31.Ποίημα : Τα παιδιά του κόσμου- Χατζηεμμανουήλ Σωτήρης
Ψευδώνυμο: Σωτήρ
Περιοχή: 1ο ΔΣ Θάσου


Β΄ Βραβείο

32.Ποίημα : Η γάτα και ο σκύλος – Προύντζος Πάνος
Ψευδώνυμο: Αϊνστάιν
Εκπαιδευτήρια Πετράκη Πειραιά


Γ΄ Βραβείο
33.Ποίημα : Δικαίωμα στη διαφορά- Χατζηευαγγέλου Αργύρης
 Ψευδώνυμο:  Έλλ. Σηρύγρας.
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη( 23 συμμετοχές)





Βραβεία γονεικής ποίησης
Α΄ Βραβείο
34.ποίημα : Η οικογένεια μου – Πατρίκου Σωτηρία Ψευδώνυμο: Αλίκη
Περιοχή : 2ο Δ.Σ Θάσου(συμμετοχές 15)
Διευθυντής: Παπαδόπουλος Γεώργιος

Α΄ Βραβείο
34.ποίημα : Ο ΑΔΕΛΦΟΥΛΗΣ ΜΟΥ – Παναγιώτα Πέπα Ψευδώνυμο:Ελπίδα
Περιοχή : 90ο Δ.Σ Αθηνων
Διευθυντής: Πολυξένη Γιάχου
Β΄ Βραβείο
35.Ποίημα : Κάνε κάτι για σένα- Κολοκυθά Καλλιόπη
Ψευδώνυμο: Τσιτάκι
Περιοχή :90ο ΔΣ Αθηνών
                               Β΄ Βραβείο
36.Ποίημα : Η γιαγιά μου
Ψευδώνυμο: Mrt
Περιοχή : 2ο ΔΣ Ξάνθης (δασκάλα: Ελένη Ακάμπαλη) (19 συμμετοχές)
Γ΄ Βραβείο
37.Ποίημα : Η αδερφή μου-Μανιάτη Άννα
Ψευδώνυμο: Αννούλα η ζωηρούλα
Περιοχή: 8ο ΔΣ Αχαρνών


Βραβεία Κωνσταντινου Λόβουλου
38.Ποίημα : Ο ήλιος και πάλι ζεσταίνει τη γη – Αρχοντάκη Ιωάννα
Ψευδώνυμο: Μαργαρίτα
 Διευθύντρια: Στυλιανίδου Ευμορφία (7 συμμετοχές)
Περιοχή : 13ο Δ.Σ Ξάνθης.















Βραβεία δροσίνη
Α΄Βραβείο
39.Ποίημα : Θάλασσα – Πραβίτσα Ντάτσι
Ψευδώνυμο: Γοργόνα
Περιοχή :Δ.Σ Ποτός Θάσου
 Διευθυντής: Βογιατζής Αλέξανδρος (3 συμμετοχές)

Β΄Βραβείο
40.Ποίημα : H νύχτα με την θάλασσα-Κωβαίος Μιχαήλ
 Ψευδώνυμο: Κωκοβιός
Περιοχή : Καταπολών Αμοργού

Γ΄Βραβείο
41.Ποίημα : Ένας περίπατος στο δάσος, στην εξοχή – Μαριάννα Βασιλειάδου
Ψευδώνυμο: Jeni 56
Περιοχή : 2ο ΔΣ Ξάνθης (δασκάλα: Ελένη Ακάμπαλη) (19 συμμετοχές)




Βραβεία θασοφιλίασ
Α΄Βραβείο
42.Ποίημα : Το χωριό μου- Μεναχείλης Χαράλαμπος
Ψευδώνυμο: Ζικ και Λούθερ.
Περιοχή : Δ.Σ Παναγίας Θάσου
 Διευθυντής: Καβάζης Γεώργιος

Β΄ Βραβείο
43.Ποίημα : Η Θάσος- Βουλγαρίδη Ευστρατία        
Ψευδώνυμο: Γιρκοάζ
Περιοχή: 1ο ΔΣ Θάσου

Γ΄ Βραβείο
44.Ποίημα : Η Θάσος                              
 Ψευδώνυμο: Σακίρα – Ντάτσι Αρσοέλα
Περιοχή : Ποτός.
Διευθυντής: Βογιατζής Αλέξανρδος

Βραβεία φαντασίασ
Α΄Βραβείο
45.Ποίημα : Το φεγγάρι- Μέτσικα Κωνσταντίνα
Ψευδώνυμο: Κυριακίδη Άννα
Περιοχή: 1ο ΔΣ Θάσου
Α΄Βραβείο
46.Ποίημα : Σκύλοι και γάτες- Παντοσίτη Κατερίνα- Πελτέλογλου Μαρία   
 Ψευδώνυμο: Κοτόπουλο
Περιοχή: Δ.Σ 2ο Περαίας
Β΄Βραβείο
47.Ποίημα : Το όμορφο φεγγάρι-Γκριτζαλή Μαρία   
Ψευδώνυμο: Χαρά
Περιοχή: Κοντιά Λήμνου
Γ΄Βραβείο
48.Ποίημα : Το γλυκό μας όνειρο – Μαρία Γιάρτζα
 Ψευδώνυμο:  Φεγγαρόστρατα
Περιοχή: Δ.Σ Αγρινίου
Γ΄Βραβείο
48.Ποίημα : Το βελανιδάκι – Ελευθεριάδου Κατερίνα
 Ψευδώνυμο:  Το βελανιδάκι
Περιοχή: Δ.Σ Νεας Αμισού Δράμας

θρησκευτική ποίηση
Α΄ Βραβείο
49.Ποίημα : Τριαντάφυλλο της Παναγιάς – Κούρτη Θεοδώρα
Ψευδώνυμο: Νεφέλη
Περιοχή :16ο  Δ.Σ Κατερίνης
Β΄ Βραβείο
50.Ποίημα : Χριστούγεννα – Βασιλική Σπανού       
Ψευδώνυμο: Christmas Fairy
Περιοχή: 2ο Δ.Σ Θάσου







 Βραβεία αγάπης προς τα ζώα
Α΄ Βραβείο
51.Ποίημα : Η Νταιζούλα μου –Φάκα Αθανασία
Ψευδώνυμο: Λίλα Χατζηπαπαδοπούλου
Περιοχή: Δ.Σ Αλιστράτης
Α΄ βραβείο-βραβειο χασαν αχμετ
52.Ποίημα : Το μικρό θαύμα-Στογιαννοπούλου Βιργινία
Ψευδώνυμο: Σεριέτα Μπόνς
Περιοχή: 2ο ΔΣ Ξάνθης (δασκάλα: Ελένη Ακάμπαλη) (19 συμμετοχές)

Β΄ βραβείο-βραβειο φισουν σουκα
53.Ποίημα : Η μελισσούλα μου-Αλεξανιάν Άννα
Ψευδώνυμο: popLi
Περιοχή: 2ο ΔΣ Ξάνθης (δασκάλα: Ελένη Ακάμπαλη) (19 συμμετοχές)




Βραβεία ιστορικής σκέψης

Α΄ Βραβείο-
Βραβείο Κωνσταντινου Θεοφανέλη

54.Ποίημα : Χαίρε χαμένη πόλη – Νικόλαος Ντάτσιος
Ψευδώνυμο: Λέων Ζ’
Περιοχή: Εκπαιδευτήρια Πετράκη ΒαλσαμίδουΠειραιάς





Βραβεία χιούμορ
Α΄ Βραβείο
56.Ποίημα : Ξυπνητήρι-Χουσείνογλου Εμράλ
Ψευδώνυμο: Emi-ral
Περιοχή: 2ο ΔΣ Ξάνθης (δασκάλα: Ελένη Ακάμπαλη) (19 συμμετοχές)
 Α΄ Βραβείο
57.Ποίημα : Το ερωτηματικό – Ριζογιάννη Αικατερίνη
Ψευδώνυμο:Η απίθανη
Περιοχή: Δ.Σ Λουτρακίου
Β΄ Βραβείο
58.Ποίημα : Τα καλοκαίρια- Σωτηρέλης Αριστοτέλης
Ψευδώνυμο: Ζακ
Περιοχή: 2ο ΔΣ Θάσου
Διευθυντής: Παπαδόπουλος Γεώργιο



Β΄ Βραβείο
59.Ποίημα : Η κάλτσα-Γιαννακός Γεώργιος-Μάρκος
Ψευδώνυμο: Αθάνατος7
Περιοχή: Αμοργός
Γ΄ Βραβείο
59.Ποίημα : Πήρα τον σκύλο αγκαλιά-Ελενίτσα
Ψευδώνυμο: Ελενίτσα Κ
Περιοχή: Δ.Σ Σαλαμίνας(42 συμμετοχές)


Βραβείο ΣΕΒΑΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

60.Ποίημα : Μια δροσοσταλίδα 
Ψευδώνυμο: Κεραυνός
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη (42 συμμετοχές)







οικολογικής ευαισθησίας

Α΄ Βραβείο
61.Ποίημα : Η βροχοσταλίδα- Κωνσταντινίδου Γεωργία
Ψευδώνυμο: Μαρισά
Περιοχή: Δ.Σ Αλεξ/πολης
Β΄ Βραβείο
62.Ποίημα : Μια βροχοσταλίδα-Μανολίκας Γεράσιμος
Ψευδώνυμο: Ναπολέων Κρίστ
Περιοχή: Δ.Σ Αλεξανδρούπολης (συμμετοχές 42)

Γ΄ Βραβείο
63.Ποίημα : Η πιο ωραία ζωγραφιά- Χαρτουνιάν Κατερίνα
Ψευδώνυμο: Χρύσα
Περιοχή: 1ο Δ.Σ Θάσου

ειδικό βραβείο για τον ρατσισμό
Α’ Βραβείο
64.Ποίημα : Δικαίωμα στη διαφορά-Χατζηευαγγέλου Αργύριος
Ψευδώνυμο: Ελλ Σηρύγρας8
Περιοχή: 5ο ΔΣ Αλεξ/πολης

Β’ Βραβείο
65.Ποίημα : Έχω Δικαίωμα στη διαφορά-Χατζηευαγγέλου Νικόλας
Ψευδώνυμο: Ελλ Σαλλόκιν
Περιοχή: 5ο ΔΣ Αλεξ/πολης






Έπαινοι
Α΄ έπαινος
66.Ποίημα : Το μπαλόνι- Σαχπατζίδου Νίκη
Ψευδώνυμο: Νίκη Σ
Περιοχή: Δοξάτο Δράμας
Διευθυντής: Γκιαούρης Νίκος(5 συμμετοχές)

Α΄ έπαινος

67.Ποίημα : Θέλω να σας πώ πολλά – Σπανούδη Σταυρούλα
Ψευδώνυμο: Σταυρίνα Σπανού
Περιοχή: 23ο Αν. Θεσσαλονίκης(9 συμμετοχές)
Α΄ έπαινος
68.Ποίημα : Το δωμάτιο μου – Μυρωνίδου Ελευθερία
Ψευδώνυμο: Σταλίτσα
Περιοχή: 2ο Δ.Σ Περαίας.
Διευθυντής: Διακοβασίλης Βασίλειος(9 συμμετοχές)

Α΄ έπαινος
69.Ποίημα : Ο χρόνος του ρολογιού- Βασίλης Ρεϊς Τσαντίλης
Ψευδώνυμο: Ευζωνάκι
Περιοχή: Θεσσαλονικη Πανόραμα.

Α΄ έπαινος
70.Ποίημα : Στον κολλημένο στον υπολογιστή-Δημητριάδης Παναγιώτης   
 Ψευδώνυμο:  Τζέι –Τζέι
Περιοχή: ΔΣ Παναγίας Θάσου(12 συμμετοχές)
Α΄ έπαινος
71.Ποίημα : Χειμώνας-Εμανουέλλα Καραμπέλου
 Ψευδώνυμο:  Αγγελική
Περιοχή: 1ο ΔΣ Θάσου, Διευθύντρια Μαρία Παπαλαζάρου


Α΄ έπαινος
72.Ποίημα : Η μουσική – Ευαγγελία-Δήμητρα Τζίνη
Ψευδώνυμο:  Χρυσαφένια
Περιοχή: 1ο ΔΣ Θάσου
Α΄ έπαινος
73.Ποίημα : Το καλοκαίρι – Τριανταφύλλου Βασίλειος
Ψευδώνυμο:  Άσπρος Ιππότης
Περιοχή: 2ο ΔΣ Ξάνθης (δασκάλα: Ελένη Ακάμπαλη) (19 συμμετοχές)
Α΄ έπαινος
74.Ποίημα : Η Σοφή φλογέρα-Ράγκου Αλεξάνδρα
Ψευδώνυμο: Πέρη
Περιοχή: 3ο ΔΣ Φιλιππιάδας
Α΄ έπαινος
75.Ποίημα : Κοπέλα με άρπα-Χύσα Έλσα
Ψευδώνυμο:  Έλεν Χάνς
Περιοχή: 3ο ΔΣ Φιλιππιάδας

Α΄ έπαινος
76.Ποίημα : Χειμωνιάτικο τραγούδι – Μαρία Μαγδαληνή Παπαδοπούλου
 Ψευδώνυμο: Μαργαρίτα
Περιοχή: 1ο Δ.Σ Θάσου
Α΄ έπαινος

77.Ποίημα : Το κολοκύθι που αγαπώ- Ανδρονάκη Άννα-Μαρία
Ψευδώνυμο: Γεωργία
Περιοχή: Κοντιά Λήμνου
Α΄ έπαινος
78.Ποίημα : Ο μαγικός Ουρανός- Τζουρούτη Ασπασία Μαρία
 Ψευδώνυμο:
Περιοχή: Κοντιά Λήμνου
Α΄ έπαινος
79.Ποίημα : Ο γλάρος- Λόλακα Μαρία
 Ψευδώνυμο: Αστεράκι
Περιοχή: 1ο Δ.Σ Θάσου                  
Α΄ έπαινος
80.Ποίημα : Ελεφαντάκι μου μείνε- Τίνα Κόη
 Ψευδώνυμο: Τίνα Κόη
Περιοχή: Δ.Σ Σαλαμίνα (42 συμμετοχές)                                  
ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
1
ΑΡΙΣΤΕΙΟ

ΠΟΙΗΜΑ:  ΙΧΩΡ
ΟΝΟΜΑ:    ΜΑΝΩΛΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΑΡΚΤΑΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

2
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΠΟΙΗΜΑ:   ΘΕΛΩ
ΟΝΟΜΑ:     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΟΝΕΙΡΟ ΝΙΟΤΗΣ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

3
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΑΜΑΝΑ

ΠΟΙΗΜΑ:   ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ
ΟΝΟΜΑ:    ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΑΝΤΟΝΙ
ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΑΣΟΥ

4
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΠΟΙΗΜΑ:   ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ
ΟΝΟΜΑ:     ΜΑΛΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΑΧΙΛΛΕΑΣ
48 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΠΟΙΗΜΑ:   ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΟΝΟΜΑ:     ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΑ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΕΛΠΙΔΑ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


5
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΠΟΙΗΜΑ:    ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΟΝΟΜΑ:     ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΥΡΩΤΑΣ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ
1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ












ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΡΟΣΙΝΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
6
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΠΟΙΗΜΑ:    ΜΙΚΡΗ ΑΘΕΑΤΗ ΒΑΡΚΑ
ΟΝΟΜΑ:     ΔΕΔΕΛΟΥΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ
ΜΑΡΟΥΣΙ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ: ΤΖΕΝΗ ΑΝΙΝΟΥ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

7
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΠΟΙΗΜΑ:    Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
ΟΝΟΜΑ:     ΦΑΙΔΡΑ ΒΕΝΕΡΗ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ


Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΙΟΥΜΟΡ – ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΕΜΙΔΟΣ
8
ΠΟΙΗΜΑ:     Η ΗΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΟΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ
ΟΝΟΜΑ:       ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΠΟΤΑ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ:  ΚΙΡΚΗ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΙΟΥ
ΠΑΤΡΑ


Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
9
ΠΟΙΗΜΑ:   ΙΛΙΟΥ ΑΙΘΕΡΑΣ
ΟΝΟΜΑ:     ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΔΕΚΑΤΗ ΜΟΥΣΑ
2ο ΓΥΜΝ. ΝΑΟΥΣΑΣ


ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
10
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΩΤΗΡΗ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ

ΠΟΙΗΜΑ: ΦΩΝΗ ΑΓΓΕΛΟΥ
ΟΝΟΜΑ:   ΔΑΝΑΗ ΒΑΛΑΒΑΝΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΡΑΠΤΗ
ΛΑΡΙΣΑ



ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ
11
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΠΟΙΗΜΑ:     Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΟΝΟΜΑ:       ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΚΟΥ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΑΛΚΗΣΤΗ
24ο ΓΥΜΝ. ΑΘΗΝΑΣ
Δ/ΝΤΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 4


12
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ»

ΠΟΙΗΜΑ:    ΕΛΛΑΔΑ
ΟΝΟΜΑ:      ΣΩΤΗΡΙΑ ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΥ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΛΑΟΥΡΑ
ΛΑΡΙΣΑ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΡΑΠΤΗ»
ΥΠΕΥΘΥΝΗ: ΝΤΟΜΠΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ


13
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΜΑΝΙΩΛΑ»

ΠΟΙΗΜΑ:    ΕΛΛΑΔΑ
ΟΝΟΜΑ:      ΦΑΙΔΡΑ ΓΚΑΝΑΚΗ, ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΔΑΠΟΝΤΕ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ: ΕΚΑΒΗ, ΝΙΟΒΗ
ΛΑΡΙΣΑ


14
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

ΠΟΙΗΜΑ:     ΤΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ                                  
ΟΝΟΜΑ:      ΠΑΥΛΕΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΕΛΥΤΗΣ JUNIOR
ΣΠΑΡΤΗ

ΕΠΑΙΝΟΙ
15
1.ΠΟΙΗΜΑ:    Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
ΟΝΟΜΑ:         ΦΡΑΓΚΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

16
2.ΠΟΙΗΜΑ:   ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΟ ΧΑΔΙ
ΟΝΟΜΑ:        FEDERICA AMBROSO
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΟΠΕΑΝΟ  ΙΤΑΛΙΑΣ

17
3.ΠΟΙΗΜΑ:    ΓΙΑ ΣΕΝΑ
ΟΝΟΜΑ:         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ:   Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

18
3.ΠΟΙΗΜΑ:    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΒΟΤΣΑΛΑ;
ΟΝΟΜΑ:         ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΓΚΑ
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ:   ΑΡΗΤΗ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΙΟ
18
ΠΟΙΗΜΑ:     ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ         ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΦΙΝΕΑΣ
ΟΝΟΜΑ:      ΕΥΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΛΑΡΙΣΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΡΑΠΤΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΝΤΟΜΠΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
19
ΠΟΙΗΜΑ:     ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ        ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΝΕΦΕΛΩΜΑ
ΟΝΟΜΑ:      ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΣΤΡΙΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
20
ΠΟΙΗΜΑ:     Ο ΦΡΟΥΤΟΧΥΜΟΣ     ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΑΣΤΕΡΩ
ΟΝΟΜΑ:      ΣΤΕΛΛΑ ΤΣΙΛΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΑΘΗΝΑ


Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ
21
ΠΟΙΗΜΑ:     ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ         ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΦΕΓΓΑΡΟΝΤΥΜΕΝΗ
ΟΝΟΜΑ:      ΠΙΤΣΙΑ ΑΡΙΑΔΝΗ
4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ
22
ΠΟΙΗΜΑ:     ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ     ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: POETA-X
ΟΝΟΜΑ:      ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
1ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΔΡΑΛΗ
23
ΠΟΙΗΜΑ:     ΕΡΗΜΕΣ ΧΩΡΕΣ        ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΕΝΥΑΛΙΟΣ
ΟΝΟΜΑ:      ΧΑΡΙΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2Ο ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΟΥ
24
ΠΟΙΗΜΑ:     ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ      ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ
ΟΝΟΜΑ:      ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ (ΠΟΤΑΜΙΑ)


Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
25
ΠΟΙΗΜΑ:     ΡΑΨΩΔΙΑ Λ      ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΚΟΣ
ΟΝΟΜΑ:      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΚΟΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ







Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ-ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΜΑΜΜΟΥ
26
ΠΟΙΗΜΑ:   Η ΦΩΤΙΑ    ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ :  ΧΑΡΑΥΓΗ
ΟΝΟΜΑ:     ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
                      ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ



ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ
27
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΙΩΝΗ»

ΠΟΙΗΜΑ: Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ   ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΤΙΡΚΟΥΑΖ
ΟΝΟΜΑ:   ΔΑΜΠΟΝΤΕ ΑΘΗΝΑ
                   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΡΑΠΤΗ
                   ΛΑΡΙΣΑ

28
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗ»

ΠΟΙΗΜΑ:  ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ  ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΠΕΡΣΕΦΩΝΗ
ΟΝΟΜΑ:   ΚΑΡΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
                    ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ









ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

29
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΠΟΙΗΜΑ: ΦΑΡΟΣ    ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΕΡΜΗΣ
ΟΝΟΜΑ:  ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
                   ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΥΠΡΟΣ

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΠΟΙΗΜΑ: ΓΙΑ ΣΕΝΑ    ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΠΙΝΔΑΡΟΣ
ΟΝΟΜΑ:  ΠΙΝΔΑΡΟΣ
ΑΘΗΝΑ (11 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

30
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΡΙΑΣ ΕΞΗΝΤΑΡΗ

ΠΟΙΗΜΑ: Η ΑΓΑΠΗ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ    ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΦΕΜΙΝΑ ΠΟΕΤΑ
ΟΝΟΜΑ:   ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ
                   ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ

31
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΠΟΙΗΜΑ: ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ   ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΣΚΑΜΠΑΒΙΑΣ
ΟΝΟΜΑ:   ΤΑΜΠΑΚΑΚΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
                    ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ

32
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΠΟΡΤΣΗ

ΠΟΙΗΜΑ: ΩΔΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ   ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΑΝΩΝΥΜΟΣ
ΟΝΟΜΑ:  ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
                   ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΑΜΟΥ


33
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΠΟΙΗΜΑ: Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ    ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΗΡΑ
ΟΝΟΜΑ:   ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΥΚΟΥΔΗ
                   ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ


ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑΣ
34
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΧΑΤΖΗ

ΠΟΙΗΜΑ: ΚΟΜΕΝΤΙΑ ΝΤΕΛ’ ΑΡΤΕ      ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΘΑΛΕΙΑ
ΟΝΟΜΑ:   ΚΟΤΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
                   4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

35
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΟΙΗΜΑ:     ΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΡΗΣΗ            ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: RUST IN PEACE
ΟΝΟΜΑ:      ΟΜΗΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

36
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΠΟΙΗΜΑ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΤΡΕΧΑΛΗΤΑ    ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΑΡΗΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
ΟΝΟΜΑ:   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ
                    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ, ΜΑΡΟΥΣΙ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΡΟΣΙΝΗ

37
ΠΟΙΗΜΑ: ΝΕΑ ΖΩΗ  ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ANIMA
ΟΝΟΜΑ:   ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΛΙΔΟΥ
                    ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

38
ΠΟΙΗΜΑ: ΟΙ ΗΧΟΙ  ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ:  ΣΑΝΤΙ
ΟΝΟΜΑ:   ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΡΥΩΝΑ
                    ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

39
ΠΟΙΗΜΑ: ΑΛΗΘΕΙΑ   ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΥΑΚΙΝΘΗ
ΟΝΟΜΑ:   ΜΙΧΑΕΛΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
                    ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ  ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ



ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ


40
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΠΟΙΗΜΑ: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ      ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΑΥΓΗ
ΟΝΟΜΑ:   ΑΡΠΙΝΕ ΜΠΡΑΧΑΜΙΑΜ
                    ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

41
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΠΟΙΗΜΑ:  Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ    ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ
ΟΝΟΜΑ:   ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΡΟΥΣΣΑΚΗ
                    ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

42                                                                              
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΠΟΙΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ   ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: CHRIS
ΟΝΟΜΑ:   ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΝΙΡΚΑ
                   2ο ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


ΕΠΑΙΝΟΙ

43
ΠΟΙΗΜΑ:     ΑΣΠΙΛΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ        ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΦΕΡΕΝΙΚΗ
ΟΝΟΜΑ:      ΠΑΛΟΥΜΠΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

44
ΠΟΙΗΜΑ:   ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΗ    ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: BAILEY
ΟΝΟΜΑ:     ΔΑΦΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
                      ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

45
ΠΟΙΗΜΑ:   ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ    ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: VI-EL
ΟΝΟΜΑ:    ΒΛΑΣΑΚΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
                     ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

46
ΠΟΙΗΜΑ: Ο ΔΡΟΜΟΣ    ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΓΥΓΑΙΑ
ΟΝΟΜΑ:   ΡΑΦΑΗΛΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
                    ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

47
ΠΟΙΗΜΑ:     ΠΟΙΗΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ    ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΣΚΑΡΛΕΤ
ΟΝΟΜΑ:      ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

48
ΠΟΙΗΜΑ:     ΑΠΟΧΩΡΩ      ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΨΥΧΗ
ΟΝΟΜΑ:      ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΑΝΝΑ – ΕΛΕΝΗ
                        6Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

49
ΠΟΙΗΜΑ:  Ο ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΤΙΧΩΝ   ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΣΟΛΑΚΑΣ
ΟΝΟΜΑ:    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
                     ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

50
ΠΟΙΗΜΑ:    ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΑΝΙΚΗΤΗ   ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΟΝΕΙΡΩΝ ΙΑΝΟΣ
ΟΝΟΜΑ:      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΜΠΙΝΟΣ
                      17ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ  ΩΡΩΠΟΥ

51
ΠΟΙΗΜΑ:      Ο ΠΟΜΠΩΔΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΗΜΑ ΑΝΙΑΡΟ     
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ:   ΠΟΙΗΜΑ ΑΝΙΑΡΟ
ΟΝΟΜΑ:     ΜΑΡΙΑ-ΛΟΥΙΖΑ ΤΣΙΚΑΛΑ
                      ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

52
ΠΟΙΗΜΑ: ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ      ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΛΥΚΑΙΝΑ
ΟΝΟΜΑ:   ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΥΡΑ
                   8ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
                  ΥΠΕΥΘΥΝΗ: ΤΖΕΝΗ ΑΝΝΙΝΟΥ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

53
ΠΟΙΗΜΑ: ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ    ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ: ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ
ΟΝΟΜΑ:  ΦΟΡΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
                   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου