Ανδρομάχη

Ακόμα κι όταν φυτρώνει ένα αγριολούλουδο, η φύση όλη πανηγυρίζει.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Magic Park στη Θεσσαλονίκη

  Στο χωριό του Αϊ Βασίλη παρουσιάστηκαν δημιουργίες άριστων καλλιτεχνών. Το εστιατόριο «Cracatoa» με το ζεστό κρασί και τις νόστιμες λιχουδιές του ενθουσίασε τους επισκέπτες. Ο Αϊ Βασίλης χαρούμενος και υπομονετικός, όπως πάντα περίμενε στο ζεστό του σπιτάκι, πλάι στο τζάκι όλα τα παιδιά. Ο Νίκος Σεϊδαρίδης (Sofinis)  ο φωτογράφος των ξωτικών μοίραζε αναμνηστικές φωτογραφίες.
...παραμονή Χριστουγέννων ο Αι Βασίλης μέσα από το μαγικό σακούλι του χάρισε δώρα αγάπης.

Βιβλιοθήκη, σπίτι των παραμυθιών και χώρος εργαστηρίων
Για ένα μήνα και 5 μέρες στον ξύλινο χώρο του «Παραμυθόκοσμου» παραμυθάδες από την πόλη μας, αλλά και από όλη την Ελλάδα με αγάπη και φαντασία διηγούνταν τις ιστορίες τους σε όλους τους μικρούς επισκέπτες. ( Φίλιππος Μανδηλαράς, Λίτσα Ψαραύτη, Έλενα Αρτζανίδου, Βάσια Μώραλη, Τζένη θεοφανοπούλου, Μαρία Θανοπούλου, Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου). Η τοπική εφημερίδα ανατολικής Θεσσαλονίκης "μελάνι στην είδηση" ήταν χορηγός επικοινωνίας.
 
Υπεύθυνη του χριστουγεννιάτικου χωριού Μαρία Θανοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συγγραφείς που διάβασαν τα παραμύθια τους στα παιδιά φιλοξενήθηκαν Αβραμιαία στο αρχοντικό ξενοδοχείο του Στρατή στη Μηχανιώνα.  Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα κάποιοι άνθρωποι που έχουν  την αστρική σκόνη της ανθρωπιάς καλά φυλαγμένη στην καρδιά τους, έτσι ώστε να μπορούμε να σώζουμε στις δύσκολες εποχές μας την μαγεία των εορτών.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό αυτό αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται τα πάντα να τα στηρίζουμε στο χρήμα, αλλά στην ψυχή.  Ίσως, τελικά, ο εθελοντισμός να είναι το μοναδικό σίγουρο όπλο που μας απόμεινε ώστε να μπορέσουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας πίσω αράγιστο το όνειρο, αλλά και εμείς οι μεγάλοι να κρατήσουμε την αισιοδοξία μας και να σώσουμε το πνεύμα των εορτών σε όλους τους Δήμους της χώρας μας, που τόσο το χρειάζεται.

Και του χρόνου! Αμήν!

Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδου

Θάσος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου