Ανδρομάχη

Ακόμα κι όταν φυτρώνει ένα αγριολούλουδο, η φύση όλη πανηγυρίζει.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ " ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΠΟΛΗ " ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΔΙΣΚΟΥ " ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΩΔΕΣ " ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ


 Με μεγάλη επιτυχία, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Διαμαντόπουλου και της κόρης του ποιήτριας Ανδρομάχης «Πόλη και πάλι, Πόλη την δε γενεάν αυτής τις διηγήσεται;»  Εκδόσεων Μαλλιάρης Παιδία,  καθώς  και το νέο τους cd «Προφητείες και Ωδές»


σε μουσική και ερμηνεία Μάριου Kαπνιά και Δημητρίου Μιχάκη  στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας ,υπό την αιγίδα της Θασιακής Ένωσης Καβάλας αλλά και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός» .

Την εκδήλωση, χαιρέτισαν ο βουλευτής κος Νίκος  Παναγιωτόπουλος,  ο αρχηγός της Νέας
Πορείας Μηνάς Βλαστάρης καθώς και ο πρόεδρος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού κος Δημήτριος Μπουκώνης,  τους ποιητές  προλόγισε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης
εκπαιδευτικός κος Νίκος Τσιλογιώργης,  ενώ ομιλητές της εκδήλωσης
ήταν ο πρόεδρος του Ομίλου για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας αρχαιολόγος κος  Αντώνιος Κόντος καθώς και ο διευθυντής του δευτέρου σχολείου Καβάλας εκπαιδευτικός κος Κώστας Βλαστάρης.

Η ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου Φιλιππίδου με συγκλονιστικά βιωματικό τρόπο απήγγειλε επιλεκτικά ποιήματα του βιβλίου «Πόλη και πάλι Πόλη» που μελοποιήθηκαν και προβλήθηκαν από το youtube.
Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάστηκε με λόγο ήχο και εικόνα ο δίσκος «Προφητείες και Ωδές»  σε στίχους της Ανδρομάχης και του ιερέως πατέρα της Γεωργίου Διαμαντόπουλου και ερμηνεία και μουσική σύνθεση του Μάριου Καπνιά και του Δημητρίου Μιχάκη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο τέως νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλιοντζής μαζί με την αδερφή του Βασιλική Καλιοντζή.
Ο τ Βουλευτής κύριος Γιάννης Πασχαλίδης
Εκ μέρους της δημάρχου κα Τσανάκα, ο αντιδήμαρχος Τσουλουχίδης Ανέστης..
Ο Εκδότης της εφημερίδας "Νέα Εγνατία" κος Kώστας Τσίγκας
Ο Πρόεδρος Πολυτέκνων Νομού Καβάλας κος Ιωάννης Βοΐδης.
Ο πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής
Ενότητας Καβάλας κος Γιώργος Χεραιστιανίδης
Ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βυζαντινολόγος κος Θανάσης Διαλεχτόπουλος


Ο Ιστορικός - Φιλόλογος κος Κωνσταντίνος  Χιόνης
Ο Δρ. Συμεωνίδης Δαυίδ
Ο Δρ. Χρήστος Μυλωνίδης
Οι Δικηγόροι Μάρκος Αποστολίδης και   Κλειτσιώτης
Από τον Νέστο ήρθε ο συγγραφέας Ηρακλής Σπύρογλου ,οι πρώην πρόεδροι της Θασιακής Ένωσης Καβάλας
Ο κος Κωνσταντίνος  Μακαρίου και ο Κύριος  Παναγιώτης Προέδρου.
Η καθηγήτρια πληροφορικής και γραμματειακής στήριξης Κα Βασιλική Καλογεράκη, καθώς και πολλοί άλλοι φίλοι των
Γραμμάτων της Μουσικής και των Τεχνών.
Την όλη εκδήλωση αφιέρωσε η ποιήτρια Ανδρομάχη στην μικρή Καβαλιώτισσα μελλοντική και πολλά υποσχόμενη ποιητικά μαθήτρια της έκτης Δημοτικού ΒΑΣΙΛΙΚΗ η οποία παρακολούθησε με άσβεστο ενδιαφέρον την όλη παρουσίαση και έφερε τα ποιήματα της στην κυρία Ανδρομάχη να τα δει και να τα αξιολογήσει.

- Τα παιδιά, το μέλλον του κόσμου αρκεί  να μην μας μοιάξουν..Όλες αυτές οι εκδηλώσεις πρώτιστα και γι’ αυτά, οφείλουνε να γίνονται....για να υπάρχει συνέχεια - θα γράψεις καλλίτερα από εμένα μπορείς και πρέπει να το κάνεις - με αυτά τα λόγια η ποιήτρια Ανδρομάχη έκλεισε την ωραία βραδιά, αφου χάρισε τα cd αλλά και τα βιβλία στους Πρόεδρους των Ενώσεων της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, του Ομίλου  για την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, του εκπαιδευτικού κου Βλαστάρη αλλά και της  μουσικού της  Δημοτικής Χορωδίας Θάσου, κας Πελαγίας  Αναγνωστάκης : γιατί είπε τα βιβλία δεν γεννιούνται όταν γράφονται, ούτε όταν παρουσιάζονται, γεννιούνται όταν απαγγέλλονται από ένα παιδί σε μια επέτειο
του σχολείου, όταν τραγουδηθούν από τις τοπικές χορωδίες και ακόμα, ακόμα, όταν τραγουδηθούν από παρέες σε κάποιο στέκι.
Ας ευχηθούμε κάτι απ ολα αυτά, να το αξιωθούμε...

Στο τέλος παρατέθηκε πλούσιος μπουφές με Χριστουγεννιάτικα εδέσματα μαζί με κρασιά που ήταν χορηγία του οινοποιείου απο τη Νάουσα "Χρυσοχόου" ,μια ευγενική προσφορά του κυρίου Κείμη Χρυσοχόου λάτρη του Ωραίου και των Τεχνών.
Tην εκδήλωση κάλυψαν τα κανάλια Center και Ena Chanel καθώς και όλες οι εφημερίδες της Καβάλας που ήταν παρούσες στην εκδήλωση.
Tην ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου φιλοξένησε σε εκπομπή του ο δημοσιογράφος Γιάννης Κομνηνός στο Center, ενώ εξ ολοκλήρου η παρουσίαση του βιβλίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας,  θα μεταδοθεί στην εκπομπή Παρουσίες της δημοσιογράφου Στέλλας Μαρωνίτου στο Ena Chanel.
Aπόσπασμα από την εκδήλωση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ENA CHANNELΧαιρετισμός του ΜΗΝΑ ΒΛΑΣΤΑΡΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΘΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ‘’ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΗ’’
ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ
 ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ

Όταν η λογοτεχνία ενώνεται με το όραμα, την ιστορία και την όμορφη φύση σαν ένα κομμάτι του επίγειου παράδεισου, έχει την δύναμη να μεγαλουργήσει, να σκορπίσει φως και να δώσει μηνύματα προσφοράς είτε για άλλους σαν προνόμιο ή σαν εσωτερική ανάταση, δημιουργώντας και την παρούσα Ποιητική Συλλογή.
Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω το νέο λογοτεχνικό πόνημα του Πρωτοπρεσβύτερου Γεώργιου και της κόρης του Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου με τίτλο ‘’Πόλη και πάλι Πόλη’’.  Πρόκειται για ένα βιβλίο που με όμορφο ποιητικό τρόπο μας ταξιδεύει στην Πόλη, στην Κωνσταντινούπολη, στην βασιλεύουσα των αιώνων και της καρδιάς μας.
Πατέρας και κόρη διαθέτουν έντονο το ξεχωριστό χάρισμα της ποίησης και μας έχουν δώσει πλούσια πολλά δείγματα αυτής της ικανότητάς τους έως τώρα. Πέραν όμως από την λογοτεχνική τους ικανότητα, είναι άνθρωποι δραστήριοι που διαθέτουν έντονη δημιουργική πνοή την οποία μετουσιώνουν σε πράξη με την δράση τους στο νησί της Θάσου αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.
Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και λογοτεχνικοί διαγωνισμοί  σηματοδοτούν με ένα θετικό πρόσημο και προβάλλουν το νησί μας προσφέροντας τα μέγιστα στον τόπο και τους ανθρώπους του.
Εύχομαι η δημιουργική πνοή να μείνει για πάντα άσβεστη μέσα τους ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους σε μια εποχή που όλοι το έχουμε ανάγκη.
Το μεγαλείο της ζωής και της φύσης με τις δοξασμένες μνήμες από το παρελθόν, μας ενισχύουν και μας δίνουν δύναμη.
Ας απαγγείλει ο αέρας, ας ταξιδέψει η θάλασσα, ας τραγουδήσουν τα πουλιά μακριά, ας απλωθεί στον κόσμο αυτό το Ποιητικό Έργο, με μεράκι και θετική ενέργεια που όλοι θα θέλαμε.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θάσου
Μηνάς Βλαστάρης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου και μουσικό CD  ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΩΔΕΣ του εξαίρετου συγγραφέα και διακεκριμένου ανθρώπου στο χώρο των Γραμμάτων και Τεχνών Πατέρα Διαμαντόπουλου Γεωργίου.
Η ξεχωριστή θαυμαστή γραφή, ο πλούτος των γνώσεων στο νέο του βιβλίο διδάσκει αλλά και ταυτόχρονα προβάλει τις αξίες της ζωής μας.
Λόγοι ανωτέρας βίας δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι κοντά σας, προς μεγάλη μου λύπη και παρά τη σφοδρή μου επιθυμία.
Νοερά όμως είμαι κοντά σας και οφείλω να συγχαρώ θερμά τον Πατέρα Γεώργιο και την εκλεκτή και εξαίρετο συγγραφέα κόρη του Ανδρομάχη, για τη νέα τους προσφορά.
Να συγχαρώ επίσης τους άξιους οργανωτές-συντελεστές προέδρους και μέλη των φορέων που διοργανώνουν αυτή τη θαυμάσια εκδήλωση.
Εύχομαι από καρδιάς ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και πάντα ο αγαπημένος μας Πατέρας Γεώργιος να έχει τη δύναμη να μας χαρίζει και στο μέλλον τέτοιες όμορφες δημιουργίες.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος της «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΚΟΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου