Ανδρομάχη

Ακόμα κι όταν φυτρώνει ένα αγριολούλουδο, η φύση όλη πανηγυρίζει.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ « ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΗ » ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΔΙΣΚΟΥ « ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΩΔΕΣ »
 Στις 16 Δεκεμβρίου  2015 στις 18:00 στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Καβάλας θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του ποιητή πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Διαμαντόπουλου και της ποιήτριας και κόρης του Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου -Φιλιππίδου , αφιέρωμα στην ιστορία της  Κωνσταντινουπόλεως με τον τίτλο:

« "Πόλη και πάλι, Πόλη" την δε γενεάν αυτής τις διηγήσεται ; »

  Μαζί με την παρουσίαση του βιβλίου θα παρουσιασθεί και ο νέος μουσικός δίσκος σε ποίηση του πατρός Γεωργίου Διαμαντόπουλου και της Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου - Φιλιππίδου και σε μουσική σύνθεση και ερμηνεία του Μάριου Καπνιά και του Δημητρίου Μιχάκη, με τον τίτλο " Προφητείες και Ωδές". 

  Ο Μάριος Καπνιάς και ο Δημήτριος Μιχάκης, είναι δύο νέοι μουσικοσυνθέτες με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, ενώ συνδέονται από μικρά παιδιά με την νησο Θάσο, τόπο κατοικίας του πατέρα Γεωργίου και της Ανδρομάχης. Οι δύο μουσικοσυνθέτες ενθουσιάστηκαν με την ποίηση του πατέρα Γεωργίου και της Ανδρομάχης, διότι είναι εμπνευσμένη από τον Χριστό και την Ελληνική ιστορία και οραματίζεται το μέλλον του Ελληνισμού ενω εμπνέουν τον κ. Μιχάκη Δημήτριο με δυναμισμό και ελπίδα για την δημιουργία μίας δίκαιης και ισχυρής Ελλάδος! Ο μουσικός δίσκος « Προφητείες και Ωδές » είναι ένα ταξίδι όπου η Ιστορία, οι θρύλοι, τα βιώματα, οι παραδόσεις, οι προσευχές και αρχαίες και νέες Προφητείες γίνονται Ωδές, από τους μουσικοσυνθέτες και ερμηνευτές, Δημήτριο και Μάριο, γίνονται τραγούδια και αποκαλύπτονται για πρώτη φορά με μουσική επένδυση!
Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου - Φιλιππίδου
Μάριος Καπνιάς
                            
     

  Οι δύο μουσικοσυνθέτες Δημήτριος Μιχάκης και Μάριος Καπνιάς μελοποίησαν πρώτα τον ύμνο της Θάσου. Έν συνεχεία οι δύο νέοι εμπνεύσθηκαν από πολλά  ποιήματα αλλά και τον θησαυρό των νοημάτων του πατρός Γεωργίου Διαμαντόπουλου και της Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου- Φιλιππίδου, που εμπεριέχονται σε παλαιότερα εκδοθέντα  ποιητικά έργα αλλά και το νέο βιβλίο τους « Πόλη και πάλι Πόλη »,  και συνέθεσαν και άλλες μουσικές εμπνεύσεις, ώσπου αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ηχογραφήσουν στην Αθήνα έναν επικό δίσκο 18 τραγουδιών, όπου από μουσικής απόψεως, ο ήχος  χαρακτηρίζεται ως σύγχρονος, με επιρροές από την έντεχνη, ροκ, ελληνική παραδοσιακή, βυζαντινή και κλασσική μουσική. Κάτι πρωτοποριακό για τα νεοελληνικά δεδομένα!
Δημήτριος Μιχάκης

  Ο δίσκος αυτός είναι  ένα μουσικό έργο που θα μείνει στην ιστορία και ανοίγει έναν λαμπρό δρόμο στην μουσική του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού και ώς πρόδρομος της Αναγέννησης της Ιεράς Ελλάδος, μας δίνει το μεγάλο Όραμα και την Ιδέα που χρειαζόμαστε οι σύγχρονοι Έλληνες, αλλά κυρίως οι νέοι και οι νέες της Ελλάδος, ώστε να ζούν με ιδανικά και αρετές με κέντρο τον Χριστό, την Πίστη μας και την Ελληνική Παιδεία.   Αυτό είναι που θα κρατήσει ζωντανό τον λαό μας, το ιστορικό έθνος των Ελλήνων, στις παγκόσμιες κρίσιμες εξωτερικές αλλά και εσωτερικές εξελίξεις. το Όραμα, η Ιστορία μας, οι Ιδέες που οδηγούν στην Ενότητα! Ένα ταξίδι στον χωροχρόνο!    Η έκδοσή του αναμένεται τις επόμενες μέρες και αξίζει να τονίστεί ότι η παραγωγή και η έκδοση του δίσκου έγινε εκ των ανωτέρω συντελεστών. Καλούμε λοιπόν τους φιλόμουσους και την νεολαία να προμηθευθεί αυτόν τον πολύτιμο δίσκο και να συνταξιδέψετε μαζί μας στον κόσμο της αλήθειας, μέσα από την ιστορία, βιώματα, θρύλους, παραδόσεις και προφητείες που αποκαλύπτονται στα τραγούδια αυτά,  όπου η καρδιά και η ψυχή των ακροατών θα λάβει έναν μουσικό πνευματικό θησαυρό αλλά και δύναμη για να προχωρήσει με όραμα, δημιουργικότητα και ελπίδα στην ζωή του, ιδιαιτέρως τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και προ των πυλών του καλοσωρίσματος του νέου έτους 2016! Καλά Χριστούγεννα!

        Για την διάθεση του δίσκου ή του βιβλίου μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω  τηλέφωνα  6974816879 – 2593023374 ή στο email   profitieskaiodes@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου