Ανδρομάχη

Ακόμα κι όταν φυτρώνει ένα αγριολούλουδο, η φύση όλη πανηγυρίζει.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΡΑΒΕΥΕΙ...


Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗΝ
ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ



Δελτιο Τυπου

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΙΜΗΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Συγγραφείς, δοκιμιογράφους και ποιητές τίμησε σε ειδική εκδήλωση  και φέτος ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας κατά  την καθιερωμένη «Τιμητική Βράβευση  Θεσσαλονικέων Συγγραφέων», για την προσφορά τους στα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό.
Πρόκειται για τους Βορεινό Δημήτρη, Γκίτση Αναστασία, Δεληγιώργη Αλεξάνδρα, Διαμαντοπούλου – Φιλιππίδου Ανδρομάχη, Δούκα Αντώνη, Ευαγγέλου Πηνελόπη, Εξάρχου Καλλιόπη, Μάλαμα Φοίβο, Μανιάτη – Σίτα Ελπίδα, Μαριάδη Σταύρο, Μπακαΐμη Αλέξανδρο, Μπακονίκα Αλεξάνδρα, Μποκοβό Παναγιώτη, Στέλιο Ντουρανίδη,  Ολοκτσίδη Αργύρη, Τζιούτζια Ελένη και Τσουκαλά – Κουφού Άννα. 
Η εκδήλωση, που αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας έγινε το βράδυ του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του Ξενοδοχείου ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ κ. Μπάμπης  Μπαρμπουνάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Συνδέσμου και  προσφωνώντας τους λογοτέχνες τόνισε : «Για  20  συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας τιμά συγγραφείς αλλά και ανθρώπους  που έχουν προσφέρει στα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό. Σκοπός της εκδήλωσης είναι όχι μόνο  να τιμήσουμε αλλά και να ενθαρρύνουμε τους συγγραφείς, τους πρωταρχικούς συντελεστές των βιβλίων,  να συνεχίσουν το σημαντικό τους έργο που συμβάλλει στην παιδεία, τον πολιτισμό και κάνει την κοινωνία μας καλύτερη.  Είναι οι άνθρωποι που παρά την κρίση που περνάει ο χώρος του βιβλίου συνεχίζουν την προσπάθεια τους  με δυναμισμό και δημιουργικότητα. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Μακεδονίας – Θράκης  Γιώργος  Χατζηκωνσταντίνου,  εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου,  ο υφυπουργός υποδομών  Γιάννης Μαγκριώτης, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής  Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής  ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βάνης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, δημοτικός σύμβουλος Θ. Ασπασίδης, ο Π. Τσιλιγκαρίδης, ο Κ. Μαμέλης, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΚΒΕ Γ. Μπίμπης, ο γενικός γραμματέας της ΟΒΣΘ και αντιπρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Γ.Μαραντέλος, μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, και πλήθος ανθρώπων της τέχνης, των γραμμάτων, της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Αντώνης Οραήλογλου.

Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από την εκδήλωση. 




Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ κ. Μπάμπης  Μπαρμπουνάκης

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής  Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου